Jumaat, 7 Januari 2011

Saya Blogger Kelantan

Enti kali ni berkenaan Saya Blogger Kelantan....aku dapat info nie dari Blog Pilihan Malaysia ( syarat-syaratnya boleh dilihat melalui link ni,k...just klik je )....aku baru je tau pasal benda nie (walaupun benda nie dah lame bermula....tak silap aku hujung bulan 12 aritu lagi ). Tarikh tutup untuk join contest ni ialah pada 10 Januari 2010  ( sempat lagi la aku nak join contest ni )..Blog Pilihan Malaysia (BPM) melancarkan program ini untuk mengumpulkan blogger-blogger mengikut negeri masing-masing. Melalui program sebegini, kita dapat mengenali blogger-blogger di seluruh negeri di malaysia dan mengetahui seberapa ramai blogger yang ada di Malaysia. Antara syarat-syarat untuk mengikuti contest ini ialah anda perlu membuat entri yang bertajuk Saya Blogger Kelantan (mengikut negeri masing-masing).....selepas dah siap membuat entri ini linkkan kepada Entry Ini.ok. Jom ramai-ramai join.k




Nama manja atau glamer ek.....ntah la....tapi orang selalu panggil aku dengan nama Duan kot....(nama pangilan tu ramai yang pakai kan, tak kisah la)....lam keluarga aku pulak...dipanggil lak ngan nama Mat Duan....ada gak yang panggil aku ngan nama Ridhuan, Iwan, Wan.....tapi yang kelakarnye time sekolah ade yang panggil aku ngan gelaran abang manis mungkin sebab aku selalu suka tersenyum kot..ntah la...tapi kekadang aku ni selalu muncung gak tanpa disedari la.. (yang ni sikap yang perlu aku jauhi la...tak elok la di pandang orang dan yang penting abah aku paling tak suka....sekarang lam proses pemulihan...hehhehehhe)..zaman praktikal aka waktu sekarang, ada staf2 yang panggil aku ngan panggilan mamat sengih (mamat senyum)..uhhuhuhuuu....

Status ek......sah-sah la masih bujang dan berstatus single aka solo ag....mana-mana awek yang solo ag tu...berkenalan la ngan aku (hahhahhahah promote sikit)....belum berkahwin....belum ada isteri.....belum ada anak lagi....

Cara Hubungi ek.....mesti la  melalui Blog ni dan juga melalui emel ni mru_ridhuan@yahoo.com (kot-kot ada yang nak bagi no phone atau nak minta no phone aku.....hahhahahhah...macam la aku ni popular sangat...perasaan je lebih).....facebook kemudian,k...hehhehehehhe

Daerah / Jajahan ek.......daerah yang aku duduki sekarang ialah Kota Bharu Bandaraya Islam...iaitu merupakan ibu negeri kepada negeri Kelantan Darul Naim....

Tempat Tinggal ek......aku tinggal di Pengkalan Chepa....Pengkalan Chepa merupakan Kawasan Perindustrian terbesar di Kelantan....so...anda semua boleh bayangkan kat sini mesti banyak kilang2 yang besar....di sini la tempat aku dilahirkan dan dibesarkan....

Apa Yang Menarik  Di Tempat Tinggal aku ek.......banyak restoran Satay atau Sate Kampung Baung.....banyak pilihan la yang ada kat sini....kalau datang kat tempat ni....jangan lupa try Sate Baung,k.....( jangan Ingat Satay Kajang je ).....sate kat sini lagi sedap dan berbeza.....( promote sikit dan jangan lupa singgah )......gambar-gambar kat bawah aku perolehi dari  link ni berkenaan Satay Malaysia (salah satu restoran satay baung )




Selain tu...tempat yang menarik yang ada seperti




18 comments:

sekamar rindu berkata...

salam....

singgah folo ur blog....***9

Mohd Ridhuan berkata...

Waalakumussalam....
thanks a lot...

jinkamen berkata...

salam
orghe kelate deh

koi orang pahang wehh
hehehe..selamat berblog :)

Mohd Ridhuan berkata...

Waalakumussalam...
jinkamen...
selamat berblog gak..

E.d.Y berkata...

lama tak g kelantan

Mohd Ridhuan berkata...

abg edy...
meh r datang kelate...
boleh makan sate baung...

khayla fadwah berkata...

nk blek klate..
nk make nasik berlauk..hehe~

Mohd Ridhuan berkata...

sabar2...
nanti cuti awop balik la klate...
buke stakat nasi berlauk...lopat tike ado..kuih beko ado... mace2 la ado...
hehhehehhe

k0d_0xbAncHeT berkata...

teringin nak pergi kelantan..
tapi x penah smpai...
hehe...
sedap sgt ker satay tu..
ney yang berkobar2 nak g sane nk try satay 2..
^_^

Mohd Ridhuan berkata...

mesti la sedap...kalau tak..saye xpromote kat sini...hehhehehe...kalau dah try satay kayang...try la satay kampung baung,k...rasei kelainan...hehheheh

anisahnajiyyah berkata...

salam...
sy blogger slgr...

lame nye x balik kg kat kelantan...insyaAllah...if balik..sy singgah kat kdai tu..^_^

Mohd Ridhuan berkata...

singgah jangan xsinggah...
hehehheheh

anisahnajiyyah berkata...

yup2..
kg umi n abah..
umi kat kubangg kerian..
abah kat bachok

Mohd Ridhuan berkata...

patut la...
mak ayah org klate upenye...
hehhehehhe
(mst pndai ckit kecek klate kan)
uuhuhuhuhuh

K2r~90 berkata...

huh semangat negeri tuu

Mohd Ridhuan berkata...

hahhahhaha...
mane de la....
semngat 1malaysian ade la...

Rozuan Ismail berkata...

salam perkenalan..saya rozuan..singgah kt blog oghe klate..hehe..jom singgah blog saya gak..

Mohd Ridhuan berkata...

@Rozuan Ismail

salam perkenalan gak...
thanks singgah kat my blog...
nnti kawe singgah blog demo....