Ahad, 9 Januari 2011

Muhasabah Cinta

Muhasabah CInta By Edcoustic

Wahai... Pemilik nyawaku
Betapa lemah diriku ini
Berat ujian dariMu
Kupasrahkan semua padaMu


Tuhan... Baru ku sadar

Indah nikmat sehat itu
Tak pandai aku bersyukur
Kini kuharapkan cintaMu



Reff. :

Kata-kata cinta terucap indah
Mengalun berzikir di kidung doaku
Sakit yang kurasa biar jadi penawar dosaku
Butir-butir cinta air mataku
Teringat semua yang Kau beri untukku
Ampuni khilaf dan salah selama ini
Ya ilahi....
Muhasabah cintaku...



Tuhan... Kuatkan aku

Lindungiku dari putus asa
Jika ku harus mati
Pertemukan aku denganMu



Back to Reff.





Muhasabah Cinta by Edcoustic....entri aku kali ni....macam ne aku boleh terdengar lagu ni..lagu ni sebenarnye menjadi backgroud music kepada blog ni  http://virgogirl-muhasabahcinta.blogspot.com/....sambil duk belek-belek blog ni...sambil duk dengar lagu ni....lagu ni memang sedap dan membawa maksud yang tersirat....cuba tengok lirik lagu ni....ada makna tersendiri kan...lagu ni salah satu dakwah ke arah kebaikan dan pengajaran kepada kita semua..so korang hayati lagu ni sepuas-puasnya....hayati dan memahami lagu ni.k....
Lagu ni dah lama la dan dinyanyikan oleh nasyid indonesia  bernama Edcoustic...Kalau nak dengar versi wanita pun ada...korang try search kat youtube.k.....ok la dlu...selamat malam untuk sume..

p/s: aku sngat suka lagu ni....bersahaja (asyik ulang-ulang je lagu ni)....esok dah start praktikal balik....
perasaan malas melanda diri ini.... (sama-sama kita munasabah diri  ke arah kebaikan)......
malas kene letak tepi...ni baru praktikal...nanti dah keje lagi mencabar suasana.....berusaha demi masa depan...(bersyukur apa yang dianugerahkan kepada kita )

6 comments:

syai.nia.sharif berkata...

aaa i've heard this song before, from kumpulan nasyid sekolah SBPI rawang and best sangat :DD

Mohd Ridhuan berkata...

oo...bro baru tau je pasal lagu ni...
hehhehehhe

syai.nia.sharif berkata...

ahah no hal lah bro. yang penting lagu ni comel gilak! macam baby kat profile picture belah kanan neh. AHAHA ------>

ahsfantasy24 berkata...

best sgt lagu ni,
buat kte mnginsafi..

:)

ejulz berkata...

layan jugak lagu ni.. haHa

Mohd Ridhuan berkata...

ejulz dan ahsfantasy24.....
selamat layan lagu ni dan lagu ni buat kite menginsafi...

syai.nia.sharif...
baby comel kat sebelah tu..my nephew berusia 8bulan lebih....hehhehehe